Laatst aangepast op 20 maart 2023 door Hans Schreuder

Feestdagen

Meer informatie:
CAO SW – Hoofdstuk 4.4

In overleg met de OR is ook dit jaar besloten om de lokale feestdagen vanaf 1 januari 2023 vast te stellen overeenkomstig de regeling van de gemeente Leiden.

De lokale feestdagen zijn:

5 mei

3 oktober

Let op: vanaf 2023 is Goede Vrijdag geen (lokale) feestdag meer. 

Tijd schrijven op feestdagen
De medewerker verantwoordt deze uren op de weekbrief als feestdag.

Ten aanzien van de gedetacheerde medewerkers geldt dat zij de richtlijnen volgen die gelden bij de organisatie waar zij werkzaam zijn. Mochten zij op 5 mei of 3 oktober toch moeten werken, dan worden deze dag gecompenseerd.

Religieuze feestdagen
We streven ernaar dat de werknemers op de voor hen geldende erkende religieuze feestdagen, anders dan de erkende christelijke feestdagen, geen arbeid hoeven te verrichten. Bij het verstrekken van deze roostervrije dagen wordt rekening gehouden met het bedrijfsbelang. Per jaar kan op deze faciliteit maximaal tweemaal een beroep worden gedaan.

Het betreft hier dagen die ingeroosterd kunnen worden, dus zogenaamde roostervrije dagen. Het betreft hier dus niet een mogelijkheid tot extra verlof. Indien de werknemer aanspraak wil maken op deze faciliteit dient hij dit in januari van het betreffende kalenderjaar, doch uiterlijk een maand voor de betreffende religieuze feestdag, aan de werkgever kenbaar te maken.

Ambtenaren
Nadere informatie voor ambtenaren vind je op VSP.