Laatst aangepast op 22 december 2020 door

Seksuele Intimidatie

Beleid
Geconfronteerd worden met ongewenste omgangsvormen op het werk, zoals seksuele intimidatie, discriminatie en pesten, kan diepe indruk maken op, en emotionele sporen nalaten bij medewerkers die het overkomt. Seksuele intimidatie, discriminatie en pesten kunnen zich voordoen op alle locaties van DZB.  Op grond van de Arbowet (arbocatalogus Sociale Werkvoorziening en arbocatalogus Gemeenten van het A+O-fonds Gemeenten), de Algemene wet gelijke behandeling, de Wet gelijke behandeling mannen en vrouwen, de Algemene wet bestuursrecht, en de intentieverklaring van de directeur DZB, is DZB Leiden verplicht haar medewerkers, bezoekers en eventuele derden te beschermen tegen deze ongewenste omgangsvormen.

Daartoe is het beleid Seksuele Intimidatie opgesteld. Lees het gehele beleidsstuk hier: Beleid: seksuele intimidatie

Hulp nodig?
Benader het Meldpunt binnen DZB Leiden via de pagina: Meldpunt

Informatie
Seksuele intimidatie op het werk is een serieus probleem. De gevolgen kunnen ernstig zijn. In eerste instantie voor de direct betrokkene, maar ook voor zijn of haar directe (werk) omgeving, de organisatie en de maatschappij.

Voor meer informatie over seksuele intimidatie lees de volgende wegwijzer: Wegwijzer Seksuele Intimidatie

De Wegwijzer Seksuele Intimidatie op het werk is erop gericht het slachtoffer, de omstanders en de leidinggevende/HRM adviseur te helpen bij het (h)erkennen van seksuele intimidatie en hen handvatten te geven om seksuele intimidatie op het werk aan te pakken. Seksueel ongewenst gedrag kan plaatsvinden tussen collega’s of door leidinggevenden. Dit noemen we ‘intern’, omdat het binnen de organisatie gebeurt. Er kan ook sprake zijn van ‘externe’ seksuele intimidatie, waarbij klanten, cursisten, gasten, cliënten of patiënten zich hieraan schuldig maken. Deze wegwijzer richt zich op interne seksuele intimidatie.